Chocoladetruffels met groene thee

Chocolade truffels met groene thee

Mijn eerste echte chocolade recept hier in De Keuken van de Koning. De truffels zijn super makkelijk om te maken. En ik beloof je, wanneer je ze op tafel zet zijn ze zo weg. Hoewel de truffels vrij machtig zijn door de ganache geeft de groene thee een heerlijke frisse smaak. De ganache heeft wel even de tijd nodig om op te stijven en ook met de balletjes vormen ben je wel even bezig. Maar echt waar 10 man op bezoek en aan het einde van de avond heb je nog drie truffels over. Een echt succes recept dus.

Chocolade truffels vormen
Chocolade truffels vormen

Ingredienten chocoladetruffels met groene thee

voor 30 truffels

150 ml slagroom

1 el verse groene thee (met citroen)

400 g melkchocolade

60 g roomboter

80 g pure chocolade

100 g cacao

melkchocolade truffels
melkchocolade truffels

Bereiding chocoladetruffels met groene thee

Verwarm de slagroom in een steelpan en breng op laag vuur aan de kook. Voeg de groene thee toe en haal de pan van het vuur. Laat het vijf minuten intrekken.

 

Hak ondertussen de chocolade in kleine stukken. Breng de slagroom weer op laag vuur aan de kook. Zeef de groene thee eruit en schenk gelijk over de chocolade in een kom. Laat zo staan zodat de chocolade gaat smelten. Nog niet gelijk roeren want dan koelt de slagroom te snel af en smelt de chocolade niet.

 

Roer na een paar minuutjes door als de chocolade bijna gesmolten is en voeg dan de boter in blokjes toe. Blijf roeren tot het een egale massa is en zet het dan in de koelkast. En laat het twee uur opstijven.

 

Wanneer de ganache hard stevig is om er balletjes van te maken haal je het uit de koelkast. Met twee dessertlepels maak je dan kleine balletjes. Wanneer je alle balletjes gemaakt hebt zet ze dan nog even terug in de koelkast zodat het weer wat harder kan worden. Smelt de pure chocolade au-bain-marie en doe de cacao in een bak waar je de balletjes makkelijk doorheen kan rollen. Haal de truffels uit de koelkast. Dip er een in de pure chocolade en rol deze door je handen totdat de truffel helemaal bedekt is met een dun laagje chocolade. Rol de truffel vervolgens door de cacao en leg hem op een schaal of bord.

 

Wanneer je alle truffels gehad hebt leg ze dan nog een keer in de bak met cacao en schudt goed door zodat eventuele chocolade vingerafdrukken verdwenen zijn. Haal ze nog kort door een zeef zodat er niet te veel cacao op de truffels zit. Zet ze koelkast totdat je ze gaat serveren.


Reacties

Commentaar schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Belle Wertz (vrijdag, 03 februari 2017 07:17)


    Hello, Neat post. There's a problem along with your site in internet explorer, could test this? IE nonetheless is the marketplace chief and a good section of other people will miss your wonderful writing because of this problem.

  • #2

    Lynsey Towry (dinsdag, 07 februari 2017 02:50)


    This is a good tip especially to those fresh to the blogosphere. Brief but very accurate information� Thanks for sharing this one. A must read post!