Bloedsinaasappel cheesecake

De eerste bloedsinaasappels van het jaar. Iets waar ik iedere keer weer naar uit kijk want ze zijn gewoon zo lekker! In het begin zijn ze nog niet zo rood als je misschien zou verwachten maar dat geeft juist ook wel een tof soort van marmer effect als je ze gebruikt voor het garneren van een taart bijvoorbeeld.

Ik kwam op het idee om deze cheesecake te maken door een salade die ik voorbij zag komen met bloedsinaasappel en granaatappelpitjes. Die combinatie zag er zo mooi uit, dus waarom niet op een taart. En mocht je nog geen toetje hebben voor de kerst dan is deze cheesecake echt een aanrader. Het is niet zo veel werk en je kan hem een dag van te voren al maken. Ideaal toch?

Ingredienten bloedsinaasappel cheesecake

Voor de bodem

90 g witte chocolade

100 g amandelen, geroosterd

00 multigranen speltkoekjes

sap van een 1/2 bloedsinaasappel

 

Voor de vulling

800 g roomkaas

120 g suiker

1 1/2 bloedsinaasappel (naar smaak ook het rasp)

3 eieren

 

Voor de garnering

3 bloedsinaasappels

handvol granaatappelpitjes

10 g witte chocolade

 

Benodigdheden: taartvorm van 24 cm doorsnee, bakpapier, huishoudfolie en een braadslee

 

Bereiding bloedsinaasappel cheesecake

Bekleed de taartvorm met bakpapier en omhul de buitenkant met huishoudfolie. De taart staat dadelijk in de oven in een bak met water dus er mag geen water doorheen kunnen komen.

 

Smelt de chocolade au-bain-marie. Doe de amandelen en koekjes in een keukenmachine en vermaal ze tot het kruimels zijn. Doe dit samen met het sap van de sinaasappel en de chocolade in een kom en vermeng goed. (Dit moet snel gebeuren anders koelt de chocolade af en dan wordt de bodem geen goed geheel). Stort het mengsel vervolgens uit over de bakvorm, verdeel de kruimels over de bodem en druk het goed aan. Zet het een half uur in de koelkast om de bodem hard te laten worden.

 

Verwarm de oven voor op 160°C. Doe de roomkaas in een kom en klop deze los samen met de suiker en het sap en eventueel het rasp van de sinaasappels. Klop vervolgens een voor een de eieren erdoor en giet het mengsel in de bakvorm. Zet de cheesecake in de braadslee of een andere vuurvaste schaal waar geen water doorheen kan sijpelen. Vul de braadslee met een laagje heet water tot vijf cm onder de rand van de taartvorm. Bak de taart 35-40 minuten en laat hem daarna afkoelen. De taart is op zijn lekkerst als hij een nachtje in de koelkast heeft gestaan.

 

Garneer de cheesecake met schijfjes bloedsinaasappel, granaatappelpitjes en wat witte chocoladerasp.


Reacties

Commentaar schrijven

Commentaren: 0