Ontbijtkoek

Ik weet eigenlijk niet zo goed hoe ik dit recept nou moet noemen. Het is namelijk zeker geen klassieke variant van een ontbijtkoek maar een gezonde variant die, vind ik zelf, nog veel lekkerder is. Het idee kreeg ik door de Happy Foodmakers, mijn moeder had een pakje van hun bakmix thuis staan en maakte er superlekkere en gezonde ontbijtkoek mee. 

Ik dacht dat moet ik ook zelf kunnen maar dan zonder zo’n zakje. Zo gebeurde het dat ik aan de slag ging met een eigen variatie op deze Ontbite koek zoals zij hem zelf noemen. De ontbijtkoek is niet alleen lekker bij het ontbijt maar ook als tussendoortje, met (misschien wat minder gezond) een klein laagje roomboter.

Ontbijtkoek met dadels
Ontbijtkoek met dadels

Wat heb je nodig voor deze ontbijtkoek?

150 g speltmeel

150 g haver of tarwezemelen

45 g cacao

10 g kaneel

90 g cranberries

50 g medjool dadels

2 eieren

300 ml water

2 el olijfolie

2 el honing

Ontbijtkoek
Ontbijtkoek

Bereiding ontbijtkoek

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng het speltmeel met de zemelen, cacao, en kaneel in een grote kom. Snijd de dadels in stukjes en meng deze er samen met de cranberries doorheen. Klop de eieren los en roer dit samen met het water, de olijfolie en honing door de droge ingrediënten. Blijf roeren totdat alles goed vermengd is.

 

Bekleed een cakevorm met bakpapier en schep het mengsel hierin. Zet het 30 – 35 minuten in de oven en laat het helemaal afkoelen voordat je het gaat eten.

 

Zo is ontbijtkoek zelf maken helemaal niet moeilijk toch?


Reacties

Commentaar schrijven

Commentaren: 0