Van bruiloft tot left over - Quinoa Granola

Na een cateringklus blijf ik vaak zitten met wat ‘left overs’. Zo ook afgelopen weekend waarin ik de catering voor een bruiloft en een tuinfeestje verzorgde. Beide op een dag, dat brengt best wat extra spanning en timing met zich mee. Gelukkig verliep het allemaal vrij soepel en door mijn volledig geplande schema was alles op tijd klaar en op de plaats van bestemming. Het meest spannende moment van zo’n cateringklus blijft voor mij toch het moment dat je het aflevert. Je hebt de hele dag of twee dagen in de keuken gestaan, geproefd, op smaak gebracht en zelf vindt je het lekker. Vanaf het moment dat je de bestelling achterlaat is het hopen dat het daar ook in de smaak valt.

 

Appelcupcake met meringue en rozenblad
Appelcupcake met meringue en rozenblad
Witte chocolade cheesecake met frambozen
Witte chocolade cheesecake met frambozen
Pita met paprikapesto
Pita met paprikapesto

Afgelopen weekend verzorgde ik niet alleen voor het eerst twee feestjes op een dag, het was ook nog eens mijn vuurdoop in het bruiloft thema. En tja het is zeker met zoete hapjes leuk om het romantische thema erin te verwerken. Dat heb ik gedaan met rozenblaadjes en chocoladehartjes. Bovenstaand een aantal foto’s van de hapjes die ik maakte voor de twee klussen.

 

Left over

Van het tuinfeestje en de bruiloft door naar de left overs. Voor een opdracht maak ik meestal wat te veel, zo kunnen de mooiste exemplaren bij de bestelling. Van wat over is wordt natuurlijk lekker wat gesnoept maar je kan het ook verwerken. In dit geval was ik nogal uitgeschoten met de quinoa, tijd om daar iets lekkers van te maken. Een granola met kokosvlokken en nootjes, superlekker want quinoa krijgt een heerlijke smaak wanneer je het gaat bakken zoals in dit geval.

Ingredienten quinoa granola

100 g quinoa

75 g gemengde noten (ik gebruik zonnebloempitten, pompoenpitten, pinda’s en sesamzaad)

25 g kokosvlokken

1 el honing

1 el sesamolie

 

Quinoa granola

Bereiding quinoa granola

Verhit de olie in koekenpan, en rooster hierin de quinoa voor ongeveer vijf minuten. Voeg de noten toe en bak deze drie minuten mee. Doe vervolgens ook de kokosvlokken erbij en rooster dit nog ongeveer twee minuten mee. Of bak totdat de vlokken een lichtbruine kleur krijgen.

 

Giet dan de honing erdoor, terwijl je nog ongeveer een minuut blijft roeren. Laat de granola afkoelen voordat je het in een pot of in je yoghurt doet.


Reacties

Commentaar schrijven

Commentaren: 0