Valentijn - ontbijtdonuts

Wellicht hebben jullie het eerdere jaren al gelezen maar ik ben er niet zo van: Valentijn. De taartjes met hartige en mooie roze en rode kleuren vallen bij mij daarentegen altijd in de smaak. Het ziet er altijd zo mooi uit maar toch weiger ik mee te doen aan het zoetsappige gebeuren van een commercieel 'feest'. Want wat is er nou leuker dan spontaan de liefde vieren?

Van mij hier even geen recept voor liefdestaartje, waar ik vorig jaar overigens wel dit recept voor poste. Wat dan wel? Heerlijke inspiratie voor een verleidelijk liefdesontbijtje, of je dit nu wilt maken op Valentijnsdag of op een spontaan moment, met een uitgebreid ontbijt kan je mij altijd blij maken. Maak bijvoorbeeld deze crunchy granola die je serveert met vers fruit en goede stevige yoghurt, een flinke kop verse kruiden thee en deze heerlijke ontbijtdonuts. Wat mij betreft goede ingredienten voor een liefdevolle start van de dag.

Ingredienten ontbijtdonuts

Voor 12 kleine of 8 grote donuts

 

Voor het beslag

30 g kokosolie

120 g havermeel / roggebloem of andere bloem naar keuze

1 tl bakpoeder

1/4 tl zuiveringszout

2 el honing

1 ei

120 ml amandelmelk

drupje rozenwater

 

Voor het glazuur

60 ml kokosolie

2 el honing

40 g cacao (zonder suiker)

 

Voor de garnering

Handvol pistachenoten, fijngehakt

Gedroogde rozenblaadjes

Bereiding ontbijtdonuts

Verwarm de oven voor op 190C. Smelt de kokosolie en laat deze een beetje afkoelen. Maak in een kom een mengsel van het havermeel, de bakpoeder en het zuiveringszout. Meng in een andere kom de honing met het ei, de amandelmelk, de kokosolie en het rozenwater. Voeg de natte ingredienten bij het bloemmengsel en roer alles snel door elkaar.

 

Vul je donutvormpjes voor 3/4 met beslag en zet ze in de oven. De kleine variant bak je in 8-10 minuten gaar de grote variant in 10-12 minuten.

 

Laat de donuts afkoelen en haal ze vervolgens voorzichtig uit hun vorm. Zet ze op een rooster welke je bovenop een kom zet.

 

Maak het glazuur. Smelt de kokosolie en honing in een pannetje op laag vuur tot het begint te borrelen. Meng het vervolgens met de cacao in een kom met schenktuit. 

 

Schenk het glazuur over de donuts zodat de bovenkant bedekt is, garneer de donuts met pistachenoten en de rozenblaadjes.


Reacties

Commentaar schrijven

Commentaren: 9
  • #1

    Mitsue Daub (donderdag, 02 februari 2017 21:20)


    I absolutely love your blog and find many of your post's to be what precisely I'm looking for. Do you offer guest writers to write content for you personally? I wouldn't mind publishing a post or elaborating on some of the subjects you write regarding here. Again, awesome blog!

  • #2

    Marsha Maffei (vrijdag, 03 februari 2017 02:14)


    Woah! I'm really digging the template/theme of this blog. It's simple, yet effective. A lot of times it's very difficult to get that "perfect balance" between superb usability and appearance. I must say you have done a amazing job with this. Additionally, the blog loads super fast for me on Chrome. Excellent Blog!

  • #3

    Kelsie Hermanson (vrijdag, 03 februari 2017 14:48)


    Wow, marvelous weblog format! How lengthy have you ever been running a blog for? you make running a blog look easy. The entire glance of your website is excellent, as smartly as the content!

  • #4

    Kalyn Hammaker (zondag, 05 februari 2017 11:19)


    I am sure this post has touched all the internet people, its really really pleasant article on building up new weblog.

  • #5

    Creola Schroyer (maandag, 06 februari 2017 05:35)


    Your style is unique compared to other people I've read stuff from. Thank you for posting when you have the opportunity, Guess I'll just bookmark this site.

  • #6

    Eulalia Otwell (dinsdag, 07 februari 2017 03:32)


    Hello, yes this article is truly fastidious and I have learned lot of things from it on the topic of blogging. thanks.

  • #7

    Emelina Willmore (dinsdag, 07 februari 2017)


    Woah! I'm really digging the template/theme of this website. It's simple, yet effective. A lot of times it's hard to get that "perfect balance" between usability and visual appeal. I must say that you've done a fantastic job with this. Additionally, the blog loads super quick for me on Chrome. Superb Blog!

  • #8

    Cheryl Hatchell (dinsdag, 07 februari 2017 14:59)


    This text is worth everyone's attention. When can I find out more?

  • #9

    Linda Wollman (donderdag, 09 februari 2017 10:39)


    This article is genuinely a fastidious one it assists new the web people, who are wishing in favor of blogging.