De winkel

Anne-Marij de Koning in haar taarten winkel aan de Hilvertsweg in Hilversum

Wauw het is al bijna drie weken geleden dat ik de deuren van mijn eigen winkel opende. Een nogal groot cliché maar wat gaat de tijd snel! Zo zat ik begin mei nog steeds op de refreshknop van mijn browser te klikken (neem dit niet te letterlijk;-)) om te zien hoever mijn crowdfundproject op doorgaan.nl al was opgeschoten. Ging ik eind mei nog even snel op vakantie en was ik (met heel veel hulp) in juni volop aan het klussen om mijn droom te verwezenlijken. Heel blij, moe en enigszins gespannen was het begin juli dan eindelijk zo ver; de deuren van mijn eigen winkel gingen open, hoe gaaf?! 

Inmiddels is het alweer drie weken verder en kan ik zeggen dat de eerste dagen in de winkel niet alleen spannend maar ook wel een beetje wennen waren. Ook het bakken ging nog niet zo soepel als in mijn eigen keuken. In plaats van het concentreren op de taart die ik aan het maken was ging het meer van waar ligt het paletmes, en de garde tot oh shit deze oven bakt wel wat harder en ik heb te weinig schaaltjes om alles in te doen. Het was allemaal nog niet helemaal georganiseerd dus. Los daarvan zijn er ook een hoop vragen die in je hoofd rond spoken voordat je open gaat Wat gaan mensen ervan vinden? Valt het allemaal wel in de smaak en gaan ze überhaupt wel komen?

Appeltaart bakken in patisserie winkel hilversum
Appeltaart bakken

Gelukkig, de mensen kwamen en de reacties waren positief. De eerste drie geslaagde winkeldagen zaten er op toen de zaterdag eraan kwam. Deze werd iets drukker dan verwacht, heeft u ook een hele taart? Ja hoor, wel alleen nog de appeltaart. Een aantal minuten later, heeft u nog een hele taart? Nee, helaas heb ik geen hele taart meer, ik kan nog wel wat voor u maken? Ja hoor dat is goed, en zo vloog de zaterdag voorbij. Pfff uitgeput en blij vanwege de mega drukte en enthousiaste reacties plofte ik na deze eerste zaterdag op de bank. Op naar de opening die ik de volgende dag heb gevierd met investeerders, vrienden en familie. Een mooie afsluiting van de eerste week als winkelier. 

Cheesecake en bokkenpootjes in de winkel aan de Hilvertsweg in hilversum
Cheesecake & bokkenpootjes in de koelvitrine van de winkel

Nu kan ik zeggen dat ik mijn draai in de winkel wel gevonden heb. Naast het basisassortiment waar ik mee begon heb ik nu ook tijd om dingen uit te testen en vind je meer heerlijke seizoentaarten in de winkel zoals kruisbessenfrangipane, aardbeiencake met roomboter-basilicumcrème en groene thee cake met frambozen. Lekke veel fruit dus nu tijdens deze zomerse dagen en tja wat kan ik zeggen, wat is er nou fijner dan dat je de hele dag de tijd hebt om je hobby uit te oefenen en na te denken over welke taart je morgen gaat maken... 

Aardbeien taart met eetbare bloemen winkel Hilversum
Mijn trots van de afgelopen weken, deze aardbeien taart met roomboter basilicumcreme en bloemen uit eigen tuin!

Hopelijk tot snel in de winkel!

 

Liefs Anne

Reacties

Commentaar schrijven

Commentaren: 0