Februari

Zo, de meeste koude maand (hopelijk) van het winterseizoen zit er weer op. Ik begin me langzaam steeds meer te verheugen op het voorjaarszonnetje en krijg zoals ieder jaar weer enorm veel zin om de tuin in te duiken. Het is nodig ook want ik heb het buiten het afgelopen half jaar een beetje laten versloffen. Dan is er niks zo lekker als in het voorjaar schoon schip te maken en aan de slag te gaan met bijvoorbeeld het zaaien van de eerste eetbare bloemen.

 

Maar voor het zover is kan ik in februari toch ook wel heel erg genieten van het lekker warm binnen zitten met een grote kop thee. Het liefst hoort daar iets zoets bij natuurlijk! Met het begin van een nieuwe maand vertel ik jullie in deze nieuwsbrief graag wat het nieuwe seizoensgebakje en -taart zijn.

Verder is mij in het afgelopen jaar heel vaak de vraag gesteld of ik ook workshops geef, ook daar heb ik in deze editie meer (goed) nieuws over. Tot slot kunnen we Valentijn niet aan onze neus voorbij laten gaan, want elke reden om iets lekkers te eten of te geven is een goede reden toch?

Van twee walletjes eten..

De maand februari is niet echt een maand waarin er veel fruit geoogst wordt maar meer een waarin er bij de boeren voorraden opgemaakt worden. Vandaar dat ik er deze maand niet voor gekozen heb een specifieke vrucht in het zonnetje te zetten maar twee, namelijk de peer en de citroen.

 

In de wintermaanden is er geen ontkomen aan de citrusvrucht, vandaar dat ik deze maand, na de bloedsinaasappel, citroenen verwerk in een heerlijke citroen kokostaart met gebrande merengue topping. Het mooie van de citroenboom is dat het een van de weinige bekende bomen is die vier keer per jaar vrucht geeft. Nu in de winter is de vrucht geel, in het voorjaar kleurt hij wit, in de zomer komen er groene citroenen van de boom en om de cyclus rond te maken zijn de vruchten in de herfst weer geel. Grappig toch?

 

De Nederlandse conference peren komen helemaal tot hun recht in een prachtig en heel verleidelijk bavarois gebakje met chocolade- en gewone karamel, crunchy quinoa omhuld met chocolade en perenbavarois dus. Benieuwd hoe het gebakje gemaakt wordt? Bekijk hier het filmpje!

 

P.s. voor de liefhebbers; de bloedsinaasappelcheesecake (v.a. 6 personen) is wegens succes nog te bestellen zolang het bloedsinaasappelseizoen duurt!

Workshops

 

Het is een veel gestelde vraag in de winkel, 'geef je ook workshops?' Nee nog niet, is nu steeds mijn antwoord. Daarentegen kan ik met groot enthousiasme aankondigen dat ik vanaf april wil starten met het geven van de eerste workshops!

 

Op dit moment ben ik nog druk bezig met het samenstellen van het workshopaanbod en er moeten voor die tijd nog wat aanpassingen gedaan worden aan de winkel. Voordat het zover is zou ik jullie daarom eerst om hulp willen vragen. Ik ben namelijk heel benieuwd naar jouw mening. Wat zou je willen leren en op welk moment zou dit voor jou het beste uitkomen bijvoorbeeld. Mocht je interesse hebben in het volgen van de workshops dan zou je mij heel erg helpen met het invullen van deze korte vragenlijst. Het duurt maximaal vijf minuten en hopelijk kan ik de workshops dan zoveel mogelijk naar jullie wensen gaan vorm geven. Veel dank alvast!

Valentijn

 

Oke oke, eerlijk is eerlijk ik ben zelf echt totaal geen fan van Valentijn. Daarentegen ben ik wel een enorme fan van uitgebreide ontbijtjes en vind ik Valentijn een van de vele goede redenen om uit te pakken met een extra uitgebreid ontbijt. Daarom dat ik speciaal voor Valentijn verschillende pakketjes heb samengesteld waarvan jij samen met een geliefde heerlijk kan genieten. In de webshop vindt je de vier verschillende valentijns ontbijt pakketjes.  

 

Natuurlijk kan ik het ook niet laten om speciale valentijnsgebakjes en chocolaatjes te maken. Deze zijn vanaf 8 februari verkrijgbaar. Nieuwsgierig naar wat het is? Houd facebook en instagram in de gaten ;-)

De Smederij

Tot slot nog een leuk nieuwtje, wellicht heb je het al voorbij zien komen. Sinds het begin van deze week kan je een aantal van mijn zoete lekkernijen proeven bij De Smederij in Hilversum. Een hele leuke koffiezaak gevestigd op de oude gemeente werf, nu wel bekend onder de naam Werf 35. Mocht je er nog niet geweest zijn dan is het echt de moeite om eens langs te gaan, helemaal nu je bij de koffie van een lekkere bokkenpoot, haverkoek of rocky road kan genieten natuurlijk ;-) Ze zijn van maandag t/m vrijdag van 9.00 - 12.00 uur geopend.

Reacties

Commentaar schrijven

Commentaren: 0