Februari

Zo, de meeste koude maand (hopelijk) van het winterseizoen zit er weer op. Ik begin me langzaam steeds meer te verheugen op het voorjaarszonnetje en krijg zoals ieder jaar weer enorm veel zin om de tuin in te duiken. Het is nodig ook want ik heb het buiten het afgelopen half jaar een beetje laten versloffen. Dan is er niks zo lekker als in het voorjaar schoon schip te maken en aan de slag te gaan met bijvoorbeeld het zaaien van de eerste eetbare bloemen.

 

Maar voor het zover is kan ik in februari toch ook wel heel erg genieten van het lekker warm binnen zitten met een grote kop thee. Het liefst hoort daar iets zoets bij natuurlijk! Met het begin van een nieuwe maand vertel ik jullie in deze nieuwsbrief graag wat het nieuwe seizoensgebakje en -taart zijn.

meer lezen 0 commentaren

Goede voornemens

Ik wil jullie via deze weg graag nog het beste wensen voor 2017! Voor mij begon het nieuwe jaar in de Portugese hoofdstad Lissabon waar we heerlijk genoten hebben van de prachtige omgeving en het lekkere eten (vooral die pastei de nata's zijn echt een aanrader mocht je in de buurt zijn ;-)). Daarna doorgereisd naar het zonovergoten Porto waar het zo niet nog mooier was en het eten nog lekkerder smaakte. 

 

Nu weer helemaal uitgerust van mijn eerste half jaar in de winkel begin ik het nieuwe jaar met een aantal kleine veranderingen, voornamelijk op assortiment gebied. Hierover lees je hieronder meer. Daarnaast wil ik graag diegenen die zichzelf hebben voorgenomen gezonder te gaan leven (waaronder ik zelf, daar is het nieuwe jaar altijd weer een mooi moment voor toch..?) een handje helpen. Ik heb namelijk ook een aantal heerlijke gezonde(re) producten toegevoegd uit eigen keuken voor een goede start. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. 

meer lezen 0 commentaren

Fijne jaarwisseling!

Nu de kerst achter de rug is kan ik met een goed gevoel terug krijgen. Want chaotisch en druk was het (gelukkig), mijn eerste kerst in de winkel. Een hele uitdaging om voor iedereen op tijd de bestellingen af te krijgen en ook in de winkel nog voldoende lekkers te hebben liggen. Op het moment dat ik zaterdag de deur achter me dicht trok was ik dan toch ook best even trots, een gevoel van 'yes I did it'. En of je nou je dessert zelf gemaakt hebt of bij mij wat lekkers bent komen halen ik hoop dat het jullie allemaal gesmaakt heeft deze dagen. 

meer lezen 0 commentaren

Kerst

Yes! Wat een heerlijke maand is het toch ook die decembermaand. Ik kan als bakker tijdens de feestdagen echt helemaal uit mijn dak gaan. Nu de Sint achter de rug is en er een einde komt aan het decoreren van chocoladeletters komen de kerstchocolaatjes, prachtige desserts en feestelijke taarten alweer om de hoek kijken. Ik moet eerlijk zeggen mijn hoofd draait overuren want er zijn zo veel leuke dingen om te maken. En hoe kies je uit al die duizenden mogelijkheden nu de leukste en lekkerste producten voor de feestdagen? Goede vraag.... hoe ik het precies gekozen heb. vraag het me niet maar op een bepaald moment moet je knopen door hakken. Op zo'n moment houd ik me maar vast aan de gedachte dat ik volgende jaar weer opnieuw los mag tijdens de feestmaand. 

meer lezen 0 commentaren

Van chocoladeletter tot gevulde speculaas

Het aftellen is begonnen, ja ook voor mij. Want ik keek er al een tijdje naar uit om Sint snoepgoed te gaan maken. Chocoladeletters, taai taai poppetjes, (gevulde) speculaas en kruidnoten natuurlijk. Alleen al zo heerlijk omdat de winkel tijdens deze dagen is gevuld met die verleidelijke geur van versgebakken speculaas.

 

Het probleem is alleen dat ik er ook zelf iets te graag van mee snoep. Een lastige uitdaging dus voor mij de komende tijd om me een klein beetje in te houden...  

In de winkel vindt je op dit moment niet alleen versgebakken speculaas & gevulde speculaas maar ook zelfgemaakte chocoladeletters, taai taai poppetjes, kruidnoten en zodra de sint in het land is grote speculaas poppen in de vorm van Sinterklaas. En woon je wat verder weg of ben je niet zelf in de gelegenheid om naar de winkel te komen dan kan je al het lekkers ook in de Sint shop bestellen. Dan wordt het gewoon bij je thuis bezorgd. Heerlijk toch?!

 

Liefs Anne

0 commentaren

De winkel

Anne-Marij de Koning in haar taarten winkel aan de Hilvertsweg in Hilversum

Wauw het is al bijna drie weken geleden dat ik de deuren van mijn eigen winkel opende. Een nogal groot cliché maar wat gaat de tijd snel! Zo zat ik begin mei nog steeds op de refreshknop van mijn browser te klikken (neem dit niet te letterlijk;-)) om te zien hoever mijn crowdfundproject op doorgaan.nl al was opgeschoten. Ging ik eind mei nog even snel op vakantie en was ik (met heel veel hulp) in juni volop aan het klussen om mijn droom te verwezenlijken. Heel blij, moe en enigszins gespannen was het begin juli dan eindelijk zo ver; de deuren van mijn eigen winkel gingen open, hoe gaaf?! 

meer lezen 0 commentaren

De laatste loodjes

Een korte klusupdate want de to do list heeft nog steeds meer dan genoeg punten die ik heel graag wil afstrepen... Tussendoor vind ik het natuurlijk ook leuk om de stand van zaken met jullie te delen. Over een week gaan de deuren van de winkel namelijk al open!! Met andere woorden ik verwacht dat jullie 6 juli allemaal bij mij op te stoep staan om iets uit mijn keuken te komen proeven ;-) 

meer lezen 9 commentaren

Een grote stofwolk

Het klussen is nu echt begonnen! De winkel is in de afgelopen weken volledig gestript, de vloer gerenoveerd, de eerste houtlijsten zijn geschilderd en de door mij zelf ontworpen werkbank is door mijn liefste vriendje (met een beetje hulp van mij ;)) in elkaar gezet. Met andere woorden: de kop is er af..

meer lezen 0 commentaren

Van filmster tot klusser..

Het moment dat de winkel open gaat komt steeds dichterbij. Naarmate de opening nadert lijkt ook de woonkamer steeds voller te komen staan. Het begon met een oven, afgelopen weekend kwam daar de koelvitrine bij en vandaag zijn alle onderdelen van de counter aangekocht. Naarmate de woonkamer voller wordt en de openingsdatum dichterbij komt voel ik ook steeds vaker zo'n kriebel in mijn buik. Een mix van enthousiasme en spanning: want het gaat nu echt gebeuren! 

meer lezen 0 commentaren

Moodbord winkel

Foto van BKKMENU.com
Foto van BKKMENU.com

Wauw de crowdfundcampagne staat al op 59% met een fantastisch bedrag van €9760,-. Dat begint al aardig dicht in de buurt te komen! En wanneer ik dan verder droom over de inrichting van de toekomstige winkel dan zijn er op dat vlak nog een heleboel keuzes te maken. Ga je heel veel kleur gebruiken of hou je het juist strak en wit. Wat voor materialen spelen de hoofdrol? Veel hout of juist veel metaal? Maar ook praktische dingen als waar kan ik de koelkast en de oven het beste neerzetten spelen natuurlijk een belangrijke rol. Ik ben voorlopig nog wel even aan het puzzelen met de juiste indeling en het zoeken naar de allerleukste spullen die wat mij betreft precies in het plaatje passen. Met de foto's in deze blog krijgen jullie alvast een beetje een idee. 

 

P.s. wil je investeren of heb je de campagne nog niet geliked of geshared op facebook? Doe dit dan via www.doorgaan.nl/dekeukenvandekoning

meer lezen 0 commentaren

Crowdfund jij mee?

Wauw, mijn eigen patisseriewinkel hoe gaaf zou dat zijn! Het komt nu toch wel heel dicht bij allemaal. Ik moet mezelf nog een paar knijpen en het heel vaak tegen mezelf zeggen; een eigen patisseriewinkelEindelijk, zo vind ikzelf want het is een droom die na zo'n tien jaar dromen ook echt vorm begint te krijgen. Komende zomer is mijn winkel hoogstwaarschijnlijk gewoon een feit hoe tof is dat?! Ik blijf het gewoon nog een aantal keer zeggen voor dat ik het zelf geloof...

meer lezen 0 commentaren

Valentijn - ontbijtdonuts

Wellicht hebben jullie het eerdere jaren al gelezen maar ik ben er niet zo van: Valentijn. De taartjes met hartige en mooie roze en rode kleuren vallen bij mij daarentegen altijd in de smaak. Het ziet er altijd zo mooi uit maar toch weiger ik mee te doen aan het zoetsappige gebeuren van een commercieel 'feest'. Want wat is er nou leuker dan spontaan de liefde vieren?

meer lezen 9 commentaren

Winactie - proef fingersweets

De Keuken van de Koning goes sweet. Met de vernieuwde site is er naast het 'gewone' catering aanbod nu namelijk ook een webshop boordevol fingersweets om je vingers bij af te likken. Ideaal wanneer je gewoon een paar lekkere chocolaatjes of kleine taartjes nodig hebt voor bij de koffie, als toetje of op een van die vele andere momenten waarop je zin hebt in iets lekkers. Om de vernieuwde site en de opening van de webshop te vieren deel ik in totaal vier van deze verleidelijke pakketjes uit. Gelijk liken en delen dus!

meer lezen 7 commentaren

Perentaart met boterdeeg

Op het moment dat ik besloot mijn website te vernieuwen, kwam ik een aantal van mijn oude blogs tegen. Een van mijn eerste blogs op mijn eerst blog Annebakt was onderstaand recept over een kwetsentaart uit het boek van Christophe Felder. Erg grappig om terug te lezen vind ik. Het boek gebruik ik trouwens nog steeds erg veel en is echt een aanrader als je net zo als ik enorm veel van bakken houdt.

meer lezen 0 commentaren

Bokkenpootjes met kokos en witte chocolade

Yes eindelijk weer een blog, zoals jullie wellicht gemerkt hebben is het even geleden dat ik iets heb gepost. Soms moet ik gewoon heel even een pauze nemen van het fotograferen van alles wat ik maak. Ik wil dan gewoon kunnen genieten van het in de keuken staan zonder te denken oh ik moet nog een foto maken! Daarnaast is het even niet bloggen ook goed voor nieuwe inspiratie. Vol nieuwe energie en blogzin pak ik zo net voor de kerstdagen het bloggen dus weer op.

meer lezen 0 commentaren